“Nakon što sam upozorila, uslijedio je prvi otkaz”

Vijesti 09. pro 202310:57 0 komentara
N1

Obilježava se Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Na današnji dan dodatno se upozorava na problem korupcije u Hrvatskoj, a naša Nataša Vidaković razgovarala je s Alemom Ježić, članicom udruge Pomak, koja je, tvrdi, korupciju i nepotizam na radnom mjestu osjetila na svojoj koži.

Prema podacima indeksa percepcije korupcije za 2022. godinu Hrvatska se nalazi na 57. mjestu u svijetu, a našli smo se i na začelju europske ljestvice, iza Hrvatske su samo Bugarska, Rumunjska i Mađarska.

N1

Alema Ježić za N1 je ispričala  svoje iskustvo s korupcijom i nepotizmom.

“Ja sam nakon više od 10 godina rada u javnoj ustanovi u 2019. godini dobila prvi od pet različitih otkaza ugovora o radu”, rekla je.

“Prvi otkaz nije bio obrazložen i za taj sam dobila pravomoćnu presudu. Nakon godinu dana i različitih oblika opstrukcije rada, nastojala se uništiti djelatnost kako bi se mene prikazalo kao nesposobnu voditeljicu. Kako im to nije uspjelo, ja sam pravomoćnom sudskom presudom trebala biti vraćena na radno mjesto, ali poslodavac je odbio izvršiti sudsku presudu te sam onda bila prisiljena kazneno ga prijaviti i tada sam odlučila javno istupiti u medije kako bih ukazala na kaznena djela koja se tamo čine”, govori Ježić koja je radila je u Županijskom zavodu za javno zdravstvo u Varaždinu kao voditeljica djelatnosti za zdravstvenu ekologiju.

“Nisam dobila niti jednu opomenu niti upozorenje pred otkaz, nego, nakon što sam u svom izvještaju u radu za 2018. godinu upozorila na derogaciju ovlasti i zaustavljanje razvoja djelatnosti, lošu komunikaciju, tada je uslijedio prvi otkaz”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!