Policija detaljno opisala što se sinoć dogodilo na Knežiji

Vijesti 09. lis 202408:57 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ulicu Rudolfa Bičanića na zagrebačkoj Knežiji sinoć je okupirala policija. Nepoznata osoba ili više njih su namjerno ili slučajno oštetili stakla na Domu zdravlja i na jednom automobilu. Jutros se o tome oglasila policija

Jučer, 8. listopada u 19.24 sati zatražena je intervencija policije povodom dojave da je u Ulici Rudolfa Bičanića u Zagrebu, na ulaznim vratima zdravstvene ustanove, oštećeno staklo na nekoliko mjesta, a prethodno su se čula dva zvuka nalik na pucanj.

Sanjin Strukic/PIXSELL

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici utvrdili su da je za sada nepoznati počinitelj kod ulaznih vrata zdravstvene ustanove, za vrijeme dok se kod ulaza nalazila građanka s maloljetnim djetetom, a u čekaonici zdravstvene ustanove građanin s maloljetnim djetetom, ispalio dva hica koja su pogodila i probila vanjski dio staklene stjenke pored ulaznih vrata ustanove bez probijanja stjenke u cijelosti, pri čemu su nastala oštećenja vanjskog dijela staklene stjenke, da bi potom ispalio i jedan hitac u prozor jedne od prostorija ustanove za vrijeme dok se u njoj nalazila zdravstvena djelatnica, pri čemu je pogođen i oštećen vanjski dio stjenke prozora bez probijanja stjenke u cijelosti, a potom se udaljio s mjesta događaja odnoseći sa sobom sredstvo izvršenja.

Pregledom zone mjesta događaja utvrđeno je i oštećenje prednjeg stakla osobnog automobila marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 22-godišnjakinje, parkiranog na parkiralištu sa sjeverne strane zdravstvene ustanove, te je utvrđeno da je oštećenje također nastalo ispaljivanjem jednog hica.

Na mjestu događaja obavljen je očevid tijekom kojeg je pronađena ispaljena kuglica, a što isključuje mogućnost da je navedeno počinjeno vatrenim oružjem.

Tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a kriminalističko istraživanje zbog kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te oštećenje tuđe stvari je u tijeku, rekli su iz PU Zagrebačke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!