Orešković o imenovanju Turudića kao šefa DORH-a: Najbolje može čuvati Plenkovića od svih istraga

Vijesti 31. svi 202418:37 1 komentar

Saborska zastupnica i kandidatkinja na europskim izborima Dalija Orešković gostovala je u N1 Newsroomu s našom Ankom Bilić Keserović gdje je komentirala imenovanje Ivana Turudića šefom DORHA, ali se i osvrnula na izjavu Plenkovića da sve ostale stranke slijede primjer Milanovića u nepoštovanju držvanih blagdana.

Na početku je prokomentirala izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je danas nazočio obilježavanju Dana Zagreba, da se Plenković treba čuvati Turudića.

“Vidjet ćemo. Meni se čini da je riječ o jednoj ekipi koja je dobro uhodana i umrežena i da nije nikakva slučajnost zašto je Turudić postao šef DORH-a. Mislim da najbolje može čuvati baš tog istog Andreja Plenkovića od svih istraga u onim predmetima u kojim se po kojekakvim spisima po mobitelu Josipe Rimac ili tko zna čijim mobitelima skrivaju inicijali A.P.”, rekla je Dalija Orešković.

Dodala je i da je Turudić prije svega čovjek koji ne ispunjava temeljne uvjete da sjedne na čelo jedne institucije koja prije svega mora ulijevati povjerenje javnosti.

“Ne očekujem da na tom mjestu napravi nešto dobro. Turudić je u tom pravosuđu, dok je još bio sudac, mnoge sudce zadužio na ovaj ili onaj način”, dodala je.

Komentirala je i imenovanje Svena Miškovića kao vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka.

“Vidjet ćemo dugoročno kakvi će biti učinci. Mislim da je Turudić posegnuo za ljudima koji su mu u tom trenu bili na raspolaganju, a na neki način amortiziraju sve ono negativno što mi o Ivanu Turudiću znamo. DORH je jedna vladina ispostava i ništa više. Zato smatram da je došlo vrijeme da Hrvatska svoje pravosuđe, a time i temelje državnosti pokuša zaštiti preko institucija Europske unije. Doista bi bila najveća tragedija za našu državu da sliku o Hrvatskoj Europska tijela čuju samo iz usta Plenkovića i njegovih europarlamentarnih zastupnika.”

Također, osvrnula se i na izjavu premijera Plenkovića koji je danas bio u Zaprešiću gdje je rekao da sve ostale stranke slijede primjer Milanovića u negiranju državnih blagdana budući da se nitko nije pojavio na jučerašnjoj svečanosti obilježavanja Dana državnosti.

“S onima koji su odgovorni za to što Hrvatska nestaje nema se što slaviti. Plenković je ništa drugo nego parazit na javnoj funkciji, parazit na državnoj funkciji kao i parazit za europske izbore i zadnji ima pravo pričati o tome da netko ne poštuje blagdane Republike Hrvatske”, zaključila je Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare