Penava i Bačić sastali se u Vukovaru: “Vladajuća većina je sigurna i stabilna bez obzira na događanja u DP-u”

Vijesti 04. ruj 202411:52 0 komentara
N1

Ministar graditeljstva Branko Bačić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sastali su se danas u Vukovaru.

Nakon sastanka potpisali su ugovore te se obratili medijima.

Bačić je istaknuo da je na području Vukovara puno praznih stanova u vlasništvu države kojim se planira riješiti stambeno pitanje građana.

Penava je rekao da u stranci ima podršku većine. “Naravno, onaj tko je izgubio ima se pravo ljutiti, no mi smo tu priču zaključili. Vrijeme izbora smo ciljali kada su godišnji izbori i mnogi su u relaksiranom stanju, a prije jeseni kada punim pogonom krećemo raditi. I HDZ je to učinio nešto prije nas. Sada smo homogeniji i spremni za nove izazove”, rekao je.

Koliko mandata ima Vlada?

Bačić nije htio komentirati odnose u drugim strankama. “Kao što je Penava rekao, izbori u DP-u su završeni i Penava i njegova lista su dobili značajnu većinu i time on ima legitimitet za vođenje stranke. Što se nakon toga dogodilo nemam namjeru komentirati”, rekao je.

“Vladajuća većina je sigurna i stabilna bez obzira na događanja u DP-u. Uvijek je tijekom mojih mandata bilo 76 ili 77 ruku i mi smo se s time znali nositi”, dodao je.

“Koliko znam nas je u ovom trenutku 78 i imamo čvrstu većinu s DP-om i uvjeren da ćemo s tim normalno funkcionirati. Bitno je da su tih 78 zastupnika čvrsti, pouzdani i odgovorni. Stabilna većina projicira stabilnu Vladu, a bez toga nema uspjeha”, naveo je.

Upitan očekuje li da DP podrži njihovog kandidata za predsjednika, Dragana Primorca, kaže da o tome nisu razgovarali i da čekaju da DP donese svoju odluku.

Dodao je da Nacionalni plan za stambenu politiku nije povezan s porezom na nekretnine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!