Penavu začudilo što se događa dva dana uoči izbora: “On je postao iluzionist”

Vijesti 29. kol 202421:58 0 komentara
Ivan Penava
Ilustracija / N1

Aktualni predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, rekao je kako je netočna je teza da su promijenili zaštitarsku tvrtku koja je trebala nadzirati unutarstranačke izbore u subotu.

Nemamo nikakav dugoročan ugovor s nikim pa ni zaštitarskom tvrtkom. Nakon situacije kad su u stožer nakon europarlamentarnih izbora došli nepozvani gosti: Ferrari i ona ekipa koja je došla s njima, odlučili smo da se to više ne može dogoditi”, rekao je Penava za RTL Danas.

Penava se čudi zašto je sporno da se to događa dva dana prije izbora. Kaže kako nije istina da ne vjeruju ni zaštitarima, nego se pokušava plasirati teza da će biti angažirana neka vukovarska tvrtka. Angažirali su Bilić-Erić od kojih očekuju profesionalno obavljanje posla. Na konstataciju da druga strana želi promatrače na izborima, Penava kaže:

“Druga strana se kandidirala za izbore tako što je Mario Radić sam bio zatvoren u studiju Z1 kojim upravlja. Ja sam izašao i svoju kandidaturu najavio s tri ministra koje Radić svojata, s državnim tajnicima i zastupnicima”, rekao je i nastavio nabrajati. Dodao je kako je Mario Radić pokušao sa četiri ili pet ljudi, koji ga stalno prate, stvoriti dojam da ima tu većinu.

“Dakle, on je postao iluzionist. Radić je sam i on to osjeća”, kaže.

“Kampanja je bila prljava”

“Radić pokušavajući smanjiti dimenziju svog poraza, pokušava ostaviti spaljenu zemlju, to mu nećemo dozvoliti. A, što se tiče promatrača, to je pitanje za Radića jer je on kreirao statut, a mi se držimo njega”, dodaje. Ne očekuje kaos u subotu.

“Iako je kampanja bila prljava i suprotna strana je prešla sve linije kulturnog i normalnog ponašanja, možemo očekivati svašta”, kaže. Objasnio je da stan u Veslačkoj plaća DP, a koristi ga on osobno, a došlo je do toga jer je došlo do otkazivanja stana koji plaća Sabor.

“Kada pobijedimo u subotu, ono što većina iz stranke neće dozvoliti je destruktivno vođenje stranke. Vjerujem da svatko tko je razuman, neće napustiti jednu jaku vladajuću stranku kako bi otišao u neizvjesnost, na marginu političkog spektra. Evo najavljujem vam već njegove korake”, rekao je Penava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!