“Plenković je jedinstven slučaj, šampion svjetske korupcije! Ali ima razloga biti nervozan”

Vijesti 08. pro 202312:19 1 komentar

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije gošća u N1 Studiju uživo kod Sandre Križanec bila je saborska zastupnica Marijana Puljak.

Europski ured javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je novu istragu protiv Gabrijele Žalac, bivše ministrice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (MRRFEU). Žalac se sumnjiči da je nalagala da se njezini privatni troškovi u ugostiteljskim objektima plaćaju javnim novcem.

“Ništa začuđujuće. Pokazuje se da Europski ured javnog tužitelja zaista radi posao kako treba. Laura Kövesi nije naša Zlata Hrvoj Šipek, ne stavlja premete u ladice, vrijedno radi svoj posao. Jedna od mnogih korupcijskih afera ove Vlade nastavlja se dalje. Žalosno je reći da je to ono što smo i očekivali”, komentirala je Puljak.

Jučer je premijeru Andreju Plenkoviću “čestitala” Dan borbe protiv korupcije rekavši da je on “šampion korupcije među svim premijerima EU-a, a da je i s tog strona skinu Ivu Sanadera”.

“Plenkovićevu Vladu napustilo je 29 ministara. Iz raznih razloga, ali većinom zbog korupcijskih afera. Gabrijela Žalac koju je gorljivo branio, sada ima problema s Ninom Obuljen Koržinek koju isto tako gorljivo brani. Pokušava nas uvjereti da je u redu krasti hrvatski novac, da u njenom slučaju nije bilo krađe EU novca, ali se time bavi EPPO. Zaista ima razloga biti nervozan. Zbog svih tih afera u sedam godina – Žalac, Rimac, Tolušić… Toliko raznih afera, 29 ministara mu je otišlo. Mislim da je on šampion svjetske korupcije”, rekla je Puljak.

Rekla je da kad razgovara s drugim državnicima i stranim političarima i kaže im koliko je ministara prošlo kroz Banske dvore u Plenkovićevo vrijeme, da oni ne mogu vjerovati. “Plenković ima te europske ambicije, on sam je uvjeren da ima jako važnu ulogu u Europi, a ljudi se zapravo čude koliko je ministara promijenio, koliko je ministara promijenio, kolike su to afere. Jedinstveni slučaj u svijetu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare