Policija objavila detalje o napadu mladića na strance u Zagrebu: Poznato kolika im kazna prijeti

Vijesti 24. kol 202417:42 0 komentara
Nina Djurdjevic/PIXSELL / Ilustracija

Zagrebačka policija zaključila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka i jednim maloljetnikom zbog sumnje da su fizički napali osobe u Zagrebu.

Sumnjiče se da su napali državljanina Indije starosti 27 godina i državljanina Hrvatske starosti 52 godine.

Naime, policija sumnja da su 22. kolovoza 2024. oko 23.30 sati u Tkalčićevoj ulici, prišli 27-godišnjem državljaninu Indije i 52-godišnjem hrvatskom državljaninu, počeli ih verbalno, a potom i fizički napadati, kada je 52-godišnjak izvadio mobitel kako bi zatražio pomoć policije, maloljetnik mu je bacio mobitel.

Za to vrijeme, drugi 18-godišnjak je fizički napao 27-godišnjaka kojeg je srušio na tlo, a zatim su ga sva trojica udarali nogama i rukama po tijelu. Napadnutima su u pomoć priskočili građani, a osumnjičeni su se dali u bijeg, međutim zaustavili su ih i uhitili policijski službenici te priveli u službene prostorije policije.

Bili su pijani

Na mjestu događaja, policijski službenici su oštećenim muškarcima ponudili liječničku pomoć koju su odbili iako su imali vidljive površinske ozlijede.

Povedenim alkotestiranjem kod 18-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,9 g/kg, kod maloljetnika od 1,57 g/kg i kod drugog 18-godišnjaka od 0,96 g/kg. Pružena im je liječnička pomoć kojom prilikom je utvrđeno kako maloljetnik i 18-godišnjak imaju lakše ozlijede, dok drugi 18-godišnjak nije ozlijeđen.

Nadalje, kod osumnjičenoga 18-godišnjaka je pronađena plastična vrećica ispunjena zelenom biljnom materijom izgledom i mirisom karakteristična za marihuanu ukupne mase 11 g.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a za maloljetnika Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

Policija podsjeća da zakon propisuje da tko počini djelo iz mržnje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!