Vatrogasni zapovjednik o požaru kod Skradina: “Našli smo minsko-eksplozivna sredstva, bilo je i detonacija”

Crna kronika 30. srp 202418:18 0 komentara

Velik požar buknuo je kod Skradina, a Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik, u Dnevniku N1 televizije je razgovarao s našom Anom Raić i otkrio najnovije informacije s terena.

Dukić je naveo da je trenutno na terenu 121 vatrogasac i 46 vozila.

“Situacija je jako teška, pogotovo u dijelu od naselja Rupe prema Plastovu, brdovit teren, gusta vegetacija, borova šuma… Problem je vjetar, od jutra dosta jaka, na mahove i orkanska bura. Pola strana puše u jednu stranu, pa pola sata istočnjak…”, kazao je Dukić pa nastavio:

“Dajemo sve od sebe. Najbitnije je da niti jedan stambeni objekt nije oštećen, imamo objekata do kojih je vatra došla, ali to su napušteni objekti i jedan autootpad koji je bio u ogormnoj šumi.”

Potvrdio je da je jedan vatrogasac ozlijeđen, ali da je sada dobro.

“Imali smo jedno ozlijeđivanje vatrogasca, lupila ga je grana po oku, ali na svu sreću je dobro, a prevrnula nam se i jedna autocisterna i na sreću posada je u tom vozilu dobro”, rekao je.

Poručio je da nema potrebe da mještani napuštaju svoje domove. “Pozivam stanovništvo da bude pored kuća i prate svoja dvorišta jer ogromno je područje… Duga, duga noć je ispred nas.”

Ukazao je na još jednu stvar.

“Ovo područje nikad nije bilo u Domovinskom ratu prva linija, a mi smo na ovom dijelu našli veliki dio arsenala, minsko-ekpslozivnih sredstava, doslovno pokraj nas, bilo je i detonacija i na svu sreću, izvukli smo se i sve je to dobro prošlo. Pozivam sve one koji imaju bilo kakvo eksplozivno sredstvo da ga ne bacaju u prirodu”, poručio je Dukić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!