Liječnici o požaru na benzinskoj: “Borimo se za život hrvatskog državljanina”

Vijesti 04. ruj 202411:12 0 komentara
Liječnici o ozlijeđenima u požaru na benzinskoj: "Mlađi muškarac teško opečen, borimo mu se za život"
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U požaru koji je izbio u utorak na benzinskoj postaji tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teško.

U 10:30 liječnici iz KBC-a Split govorili su o stanju ozlijeđenih na odmorištu Mosor Jug kod Omiša.

Ondje je naime nepoznati vozač, koji je smrtno stradao, autom švedskih registracija izazvao tešku nesreću, kada se vozilom zabio u agregat za točenje goriva. U požaru koji je izbio tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teško.

Dvojica u KBC-u Split, jedan u životnoj opasnosti

“Popodne smo zaprimili tri osobe. Najteže je stradala muška osoba mlađe životne dobi, koja je na Jedinici intenzivnog liječenja i i dalje se nalazi u životnoj opasnosti”, kazao je dr. Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema u splitskom KBC-u.

“Druga osoba je također hrvatski državljanin, četrdesetak godina. Zaprimljen je s teškim ozljedama, a u ovome trenutku nalazi se izvan životne opasnosti. Zaprimljen je na Klinici za kirurgiju”, nastavio je doktor Krnić.

Obojica muškaraca imaju teške opekline, pojasnio je, a prenosi Večernji.

Treća osoba puštena

Treća ozlijeđena osoba, državljanka Francuske, puštena je na kućnu njegu. “Ona je došla s lakšim tjelesnim ozljedama i nakon kraće obrade puštena je na kućnu njegu. Kod sve tri osobe radi se o opeklinskim ozljedama, a variraju o postotku zahvaćenosti površine. Samo jedna od njih je u životnoj opasnosti. Radimo sve u našoj moći, pri Klinici za anesteziju, da spasimo osobu.”

O smrtno stradaloj osobi, vozaču automobila švedskih registracija, nije mogao podijeliti više informacija. “Ta osoba je preminula na licu mjesta, nije dovezena u KBC Split. Za informacije o njemu morat ćete pitati na drugim mjestima, mi ne radimo obdukciju u tim slučajevima”, zaključio je doktor Krnić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!