Provjerili smo jesu li se Dodlekovi krumpiri vratili na police Konzuma

Vijesti 24. svi 202317:27 0 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prije nešto više od mjesec dana Mirjan Dodlek, vlasnik tvrtke Dodlek-Agro koja proizvodi koja je s obiteljskim OPG-ovima najveći proizvođač krumpira u Hrvatskoj, odlučio je izaći u javnost te optužio suvlasnika Fortenove Pavla Vujnovca da ih je izbacio iz Konzuma. Dodlek je rekao kako mu je raskinut ugovor s Konzumom nakon što ih je Vujnovčeva tvrtka Enna fruit neuspješno pokušala, kako tvrdi, neprijateljski preuzeti. Iz Enna fruita i Konzuma te su navode tada demantirali. Provjerili smo kakva je situacija danas te jesu li se Dodlekovi krumpiri vratili na police Konzuma.

“Mi uredno svaki tjedan šaljemo cjenike za Konzum i Velpro i oni nam ih uredno prihvate, ali narudžbe do sada nije bilo. Ovo je sad već dva mjeseca otkada to traje”, odgovorio je Dodlek na upit N1 je li i u kojem opsegu u posljednjih mjesec dana Konzum preuzimao krumpire od njegove tvrtke.

Isto smo pitanje postavili i Konzumu.

“Suradnja s domaćim, lokalnim proizvođačima dugi je niz godina dio Konzumove strategije koja je prepoznata i od strane naših kupaca te, izravno ili neizravno, radimo s nekoliko tisuća domaćih proizvođača. Kada je u pitanju suradnja s tvrtkom Dodlek-Agro, ugovor je i dalje na snazi, njihove ponude i dalje uzimamo u razmatranje, a poslovne odluke donosimo ovisno o ukupnoj ponudi koja nam je u datom trenutku na raspolaganju. Naime, nakon što smo dugi niz godina ovisili o jednom domaćem dobavljaču kada je u pitanju nabava namjenskog krumpira, s ciljem osiguranja optimalne opskrbe naših kupaca u proces smo uključili i druge dobavljače. Tako krumpir u ovom trenutku nabavljamo od nekoliko dobavljača, što daje dobre poslovne rezultate, osigurava najbolji omjer cijene i kvalitete za naše kupce i rezultira njihovim nesmanjenim zadovoljstvom”, odgovorili su nam iz Konzuma.

Povodom njihovog odgovora naknadno smo im poslali još jedan upit – jesu li u proteklih mjesec dana uopće preuzeli krumpir s hrvatskih polja i, ako jesu, u kojim količinama.

“Kad god je to moguće, posebno sezonski, na Konzumovim policama nalaze se upravo proizvodi domaćih proizvođača kojima dajemo prednost u odnosu na strane. Odabir dobavljača ovisi o njihovoj ponudi i raspoloživosti robe, prilikom čega veliku pažnju pridajemo osiguravanju najboljeg omjera kvalitete i cijene za naše kupce. Krumpir nabavljamo od nekoliko domaćih i stranih dobavljača, a podaci o dogovorenim količinama s pojedinim dobavljačem spadaju u domenu poslovne tajne”, odgovorili su nam.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!