Benčić otkrila kada će predstaviti svog kandidata za izbore: “To je naša taktika”

Vijesti 16. srp 202415:45 0 komentara

Saborska zastupnica stranke Možemo! Sandra Benčić gostovala je u N1 Studiju uživo gdje je komentirala političke akutalnosti kod nas i u svijetu.

Benčić se prvo osvrnula na atentat na Donalda Trumpa.

“SAD je kompleksna zemlja s kompleksnim društvom koje ima različite karakteristike. Nažalost, jedna od karakteristika je povijest političkog nasilja. Američko društvo je polarizirano i još uvijek podijeljeno po rasnoj osnovi i po ekonomskim osnovama odnosno klasnim razlikama koje su izuzetno velike. Kako god završili ovi izbori, ja vjerujem da će se američka demokracija oporaviti, ali je pitanje da li ona i sada ima onu kvalitetu koju bi trebala imati.”

Dodala je i kako je važno da se ovaj atentat osudi.

“Svaki takav oblik nasilja svi politički akteri u svijetu moraju osuditi bez ali”, rekla je Benčić.

S imenom kandidata ili kandidatkinje izlaze najesen

Komentirala je i nadolazeće predsjedničke izbore kod nas i otkrila da će njena stranka svog kandidata predstaviti najesen.

“Mi smo odlučili da kada izađemo s kandidatom počinjemo i s kampanjom. Također, mislim da su se sve stranke, osim HDZ-a, financijski iscrpile na ovim izborima koje smo imali, ali nije to glavni razlog. Razlog je što smo odabrali takvu vrstu taktike”, rekla je Benčić i dodala da ona osobno nema ambiciju za kandidaturu.

“Moj politički fokus je na rad u Parlamentu. Ja sam već vodila kampanju i mislim da nije dobro kada bi uvijek isti kandidati bili za sve funkcije.”

Tema Rodnih studija

Komentirala je i aktualnu temu uvođenja Rodnih studija i kako gleda na odluku da se Rodni studiji stave na čekanje.

“Ne znam što se točno dogodilo. Ne znam detalje, ali poznato je da se mijenjao pravilnik nakon što su Rodni studiji predali dokumentaciju. Ono što je po meni tu ključno pitanje je i je li takav odnos postajao prema svima odnosno jesu li svi koji su predali dokumentaciju prije izmjene pravilnika dobili takve odbijenice. Važno je utvrditi je li agencija postupala prema svima jednako”, smatra Benčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!