SDP-ovac objasnio što o HDZ-u govori ulazak Šipića u Vladu

Vijesti 17. svi 202418:04 0 komentara

Mišel Jakšić iz SDP-a bio je gost Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarao o novom sazivu Saboru, ali i situaciju u redovima SDP-a.

Mišel Jakšić odgovorio je pitanje koliko je Domovinski pokret utjecao na program nove Vlade: “SDP je svoju snagu pokazao na ovim izborima bez obzira na to što nismo formirali Vladu, nitko nema zastupnika u oporbi koliko imamo mi.

N1

DP ne treba više spominjati, pogazili su sve što su pričali protekle četiri godine, varali su građane gdje su se pokušavali prezentirati kao jedna od alternativa HDZ-u i Andreju Plenkoviću, pričali su da je briselski ćato, veleizdajnik, kazneno su ga prijavili, tražili su raspravu o opozivu Andreja Plenkovića, a na prvi mig su pokazali da su sve vrijeme bili zamjenski HDZ, mahnuli su repom i pobjegli pod HDZ-ove skute”, rekao je Jakšić.

“Andrej Plenković je u procesu konstituiranja Vlade pokupio popriličan broj šamara, od toga da se morao odreći svog doživotnog političkog partnera Milorada Pupovca, problem je u tome što manjinski zastupnici nemaju hrabrosti reći HDZ-u ne, a nemaju hrabrosti jer ne vode brigu o interesima svojih nacionalnih zajednica nego o svojim partikularnim foteljaškim interesima”, dodao je SDP-ovac.

Istaknuo je da se HDZ odrekao svoje europske politike: “Ulazak u Vladu Ivana Šipića koji je pričao o HDZ-u, Istanbulskoj konvenciji sve ono što je pričao, a danas će biti suradnik Plenkovića, govori o tome koliko je on morao reterirati da spasi sebe unutar stranke i da pokuša u tom spašavanju otvoriti ulaznicu prema Bruxellesu”, kazao je Jakšić.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!