Split bruji o pljački američkog mornara: Taksi od luke do Trogira 900 eura?

Vijesti 29. lip 202310:51 0 komentara
Michael Kauer from Pixabay

Splitom se proširila priča o taksistu koji je u ponedjeljak jednom od mornara na američkom nosaču aviona na nuklearni pogon USS Gerald R. Ford naplatio vožnju od trajektne luke do Trogira čak 900 eura.

– Prekjučer je pao rekord u pohlepi, gramzivosti i bezobrazluku domaćih taksista. Jedan od njih je nekom Amerikancu s nosača aviona naplatio 900 eura vožnju od splitske luke do Trogira – poruka je koja kruži gradom, a došla je i do redakcije Slobodne Dalmacije.

Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split, je kazao da je i do njih došla priča o navodnom događaju.

– I do nas je došla priča da se to dogodilo, ali nemamo stopostotnu potvrdu. Nismo primili nikakav službeni prigovor o navedenoj situaciji – rekao je Mihanović Slobodnoj.

I Cehu prijevoznika pri Obrtničkoj komori u Splitu obrtnici su prijavili ovaj slučaj.

– Kolege su nas upozorile na ovaj slučaj da je jednom mornaru vožnja do Trogira naplaćena 900 eura, ali ne znamo je li to istina ili ne i što se točno dogodilo. Kolege su se žalile da im je nakon tog nemilog događaja pao posao u trajektnoj luci što se tiče američkog nosača aviona. Nažalost, na mogućnost ovakvih situacija upozoravali smo kada je došlo liberalizacije tržišta taksija. Zakon je nažalost omogućio da vam se ista udaljenost u jednom trenutku naplati deset eura, a u drugom 100 eura. U turističke gradove, nažalost, u sezoni dođu prijevoznici sa svih strana opijeni pričama o lakoj i brzoj zaradi – kazali su iz Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori u Splitu.

Nažalost ovaj slučaj, ako je istinit, nije izoliran slučaj jer svako ljeto imamo priče prevarenih gostiju, a tko zna koliko je još takvih za koje se ne sazna, piše Slobodna Dalmacija.

– Kako bi izbjegli ovakve nemile situacije potrebno je da svi prijevoznici imaju iste tarife i na taj način prijevoznici ne bi mogli preveslati korisnike. Također je nužno da lokalna samouprava regulira koliki je to broj prijevoznika u jednom gradu – kazali su iz splitskog Ceha prijevoznika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!