Splitska pomorska policija zabilježila 69 prekršaja, a najviše glisiranja

Vijesti 29. srp 202419:27 0 komentara
Pomorska policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split u proteklom su tjednu sankcionirali 69 pomorskih prekršaja na moru od čega najviše glisiranja, te još jednom upozorili sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila.

Od ukupnog broja evidentiranih pomorskih prekršaja tijekom proteklog tjedna sankcionirano je trideset i pet glisiranja, ističu u policiji.

Zabilježeni su u i prekršaji prekrcaja, sidrenja na područjima gdje to nije dozvoljeno, nedostatka police osiguranja, te obavljanja prijevoza bez odobrenja, a bilo je i onih kojima je istekao tehnički pregled ili nisu imali dozvolu za upravljanje.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se treba pridržavati propisa i pravila ponašanja na moru, posebice propisane udaljenosti od obale, kako bi se izbjegla mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba, ističe policija.

Motorne brodice  i brodice na mlazni pogon prema pravilima smiju glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem nije zabranjeno glisirati, kažu u splitskoj policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!