Sunce će pržiti čitav dan, no u jednom dijelu Hrvatske očekuje se prolom oblaka i osvježenje

Vijesti 30. lip 202409:35 0 komentara
Luka Antunac/PIXSELL

U nedjelju nas očekuje sunčano i vruće, a najviša dnevna temperatura će biti uglavnom od 30 do 35 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U drugom dijelu dana ponegdje u unutrašnjosti umjeren i jak razvoj oblaka uz mogućnost za poneki lokalni pljusak, uglavnom u Slavoniji.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, mjestimice moguće jako.

U ponedjeljak promjena vremena

U ponedjeljak u prvom dijelu dana bit će pretežno sunčano, a zatim slijedi postupan porast naoblake sa zapada. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženiji pljuskovi uz mogućnost olujnog nevremena, ponajprije na sjeverozapadu.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni u okretanju na sjeverni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, u noći će na na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najniža jutarnja temperatura između 16 i 21, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura između 28 i 33 °C.

U utorak promjenljivo oblačno, ponegdje kiša, osobito u Slavoniji i Dalmaciji gdje su mogući i neverini. U srijedu djelomice sunčano, samo mjestimice moguća kiša. Vjetar u ponedjeljak slab do umjeren jugozapadni, krajem dana sjeverni kojega će povremeno biti u utorak i srijedu.

Na Jadranu u ponedjeljak jugo i jugozapadnjak, potkraj dana ponegdje bura. Bura i u utorak i srijedu, mjestimice moguće jaka s olujnim udarima, uglavnom na sjeveru, a u utorak prema jugu jugo pa sjeverozapadnjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!