FOTO, VIDEO / Potresne scene iz Skradina, splitski vatrogasci dolaze u pomoć, vatra ugrozila i kuće

Vijesti 30. srp 202411:29 > 17:50 0 komentara
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Veliki požar buknuo je kod Skradina, a ŽVOC Šibenik dojavu o njemu zaprimio je u 8:46. Vatra je zahvatila travu, nisko raslinje i borovu šumu, ali unatoč nekim informacijama o evakuaciji stanovništva, do toga nije došlo.

To nam je prenio ravnatelj doma u Bratiškovcima, a iz civilne zaštite Skradin doznajemo da je osnovna škola otvorena, spremna za prihvat svih koji se eventualno ne osjećaju sigurno. Da nema evakuacije potvrdio nam je i gradonačelnik Antonijo Brajković.

Na terenu su četiri kanadera.

Veliki požar u zaleđu Skradina, gase ga brojni vatrogasci i četiri kanadera.
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Slavko Tucaković za N1 kaže kako je u pitanju “dosta intenzivan požar”.

“Gase ga četiri kanadera, tri zračna traktora. Problem je jaka bura, ali očekuje se skretanje na zapadnjak. Trenutačno nisu ugrožene kuće. U pripravnosti jedinice iz Zadra i Splita”, rekao je Tucaković.

“Situacija je na oba požarišta dosta teška. Na području Smoković duga je požarna fronta jer su se dva požara spojila u jedan”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić rekao je ranije portalu Šibenski.hr da je vatra ozbiljno zaprijetila Bratiškovcima te da ugrožava i kuće.

Zatvorena je cesta Rupe – Ićevo, a obustavljen je i rad dalekovoda.

požar kod skradina
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Uz kanadere, s vatrom se bore i vatrogasne postrojbe iz nekoliko vatrogasnih društava.

Kako javlja Dalmacija Danas, u pomoć dolaze i splitski vatrogasci. Na Facebook stranici Vatrogasci – 193 objavljena je snimka koja pokazuje požar kod Ićeva, mjesta koje se nalazi desetak kilometara od Skradina.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić rekao je za HRT kako je dosta teška situacija od samog početka.

“Od Ićeva gdje smo bili, odakle požar izbija, pa na području Plastova gdje smo sada. Velika vatrena linija kroz gustu borovu šumu došla bi do naselja. Dajemo sve od sebe u ovom trenutku što se može napraviti. Ono najbitnije, sve objekte za sada smo sačuvali. Imamo drvenih baraka koje su oštećene, ali to ćemo sve gledati na kraju. Dajemo sve od sebe. Dosta jaka je bura i od samog početka požara bila, tako da je teško bilo što prognozirati”, rekao je.

Gradonačelnik Skradina Antonijo Brajković rekao je da je situacija ozbiljna, vatra je ozbiljno ugrozila kuće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!