Policija utvrdila kako se zapalio automobil na Dugom Otoku koji je vozio vijećnik bez vozačke

Vijesti 26. srp 202422:37 0 komentara
Armin Durgut/PIXSELL

Policijska uprava zadarska objavila je u petak navečer rezultate očevida nakon požara na automobilu u kojemu je noćas na Dugom otoku ozlijeđen hrvatski državljanin (34), zadarski gradski vijećnik iz redova HSP-a Mate Lukić.

Utvrđeno je da Lukić kod sebe nije imao vozačku dozvolu te da je upravljao vozilom nakon što mu je ta dozvola istekla.

Automobil koji je vozio čuvar prirode Mate Lukić u vlasništvu je Javne ustanove za zaštitu prirode Zadarske županije Natura Jadera, a kretao se u smjeru juga izvan svoje obilježene prometne trake uslijed čega je sišao s kolnika te se zaustavio na mekanoj kameno-šljunčanoj površini. U namjeri da ponovno pokrene vozilo, motor se pregrijao i zapalio, a požar se proširio na cijeli automobil koji je u potpunosti izgorio.

Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede te su izuzeti biološki materijali radi daljnjih toksikoloških vještačenja, navodi se u priopćenju PU zadarske.

Policija protiv vozača podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog utvrđenih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Policija je dojavu da je na Dugom otoku izbio požar na automobilu zadarskih registarskih oznaka u kojemu je ozlijeđen 34-godišnji hrvatski državljanin dobila noćas oko 3, 10 sati.

Očevid na mjestu događaja proveli su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, Postaje pomorske i aerodromske policije u suradnji s kriminalističkim tehničarima Službe kriminalističke policije, policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i inspektorom zaštite od požara Ravnateljstva Civilne zaštite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!