
Neobičan i sočan kolač.
Sastojci:
- 100 g oštrog brašna
- 1 žlica ruma
- 1/4 žličice mljevenog klinčića
- 1/2 žličice cimeta
- 200 g oljuštenih i isjeckanih badema
- 1 limun
- 200 g ribane mrkve
- 100 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 200 g ananasa iz kompota
Za premazivanje:
- 100 g džema od marelice
- 50 g badema u listićima
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto umutite.
Dodajte limunov sok i ribanu koru, cimet, klinčić, rum, mrkvu, bademe, brašno pomiješano s praškom za pecivo, izrezani ananas i sve dobro izmiješajte.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pripremljenu smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen pleh (32×20) ili obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 60 minuta.
Pečeni kolač premažite rastopljenim džemom i pospite ga prepečenim listićima badema.
Kolač možete poslužiti topao ili dobro ohlađen.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare