Recept: Čokoladni mousse kolač

Cooking 27. lis 202015:19 > 28. lis 2020 14:19
Shutterstock

Kremast kolač sa okusom kave i ruma.

Sastojci:     

Za biskvit:

– 6 jaja

– 75 g šećera

– 60 g kakaa 

– 2 žlice pšeničnog oštrog brašna

– 100 ml mljeka

Za mousse:

– 250 g čokolade za kuhanje

– 500 ml slatkog vrhnja

– žličica instant kave

– 1 žlica ruma

Priprema:

Za biskvit: Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i mikserom kremasto umutiti. Dodajte kakao i brašno i dobro promiješajte.

Bjelanjke umutiti u čvrstu pjenu i ručno lagano umiješajte u prethodno smućenu smjesu. 

Na dno kalupa za torte promjera 24 centimetra stavite papir za pečenje, pa sipajte pripremljenu smesu, poravnajte i pecite 40 do 45 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stupnjeva. 

Pečeni biskvit izvadite iz rerne i ostavite u kalupu da se hladi. 

Za mousse (pjenu)

Čokoladu rastopite na pari, dodajte 200 ml ugrijanog slatkog vrhnja (ne smije provriti) i dobro promiješajte. Dodajte kavu, rum i promiješajte.

Ostatak slatkog vrhnja mikserom umutite u šlag i dobro ga pomiješajte s čokoladom.

Pripremljeni mousse prelijte preko sasvim ohlađenog biskvita koji ste prethodno prelili sa 100 ml mlijeka.

Kolač stavite u frižider na nekoliko sati.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.