Ukusno kremasto jelo s mesom i povrćem.
Sastojci:
– 350 g miješanog mljevenog mesa
– 1 poriluk
– 4 veća krumpira
– 2 mrkve
– 2 dl mlijeka
– 2 dl jogurta
– 2 žlice brašna
– 4 žlice ribanog parmezana
– malo ulja
– maslac
– sol, papar
– peršin
Priprema:
Krumpire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice, pa skuhati u slanoj vodi.
Poriluk dobro oprati, izrezati na kolutove i propržiti na malo ulja. Kad omekša, dodati mljeveno meso i pržiti dok meso ne bude gotovo. Posoliti i popapriti.
Na maslacu propržiti brašno, doliti mlijeko i konstantno miješati da se ne stvore grudice. Kada se smjesa zgusne skinuti sa štednjaka, dodati jogurt, pa posoliti i popapriti.
U posudu za pečenje staviti ocijeđene krumpire i mrkvu, dodati meso s porilukom i sve preliti umakom.
Dobro promiješati, a na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, pa posuti isjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.
Zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta, dok ne dobije lijepu koricu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.