Recept: Mljeveno meso s povrćem u bijelom umaku

Cooking 13. stu 202022:59 > 23:20
Shutterstock

Ukusno kremasto jelo s mesom i povrćem.

Sastojci:

– 350 g miješanog mljevenog mesa

– 1 poriluk

– 4 veća krumpira 

– 2 mrkve

– 2 dl mlijeka

– 2 dl jogurta

– 2 žlice brašna

– 4 žlice ribanog parmezana

– malo ulja

– maslac

– sol, papar

– peršin

Priprema: 

Krumpire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice, pa skuhati u slanoj vodi.

Poriluk dobro oprati, izrezati na kolutove i propržiti na malo ulja. Kad omekša, dodati mljeveno meso i pržiti dok meso ne bude gotovo. Posoliti i popapriti.

Na maslacu propržiti brašno, doliti mlijeko i konstantno miješati da se ne stvore grudice. Kada se smjesa zgusne skinuti sa štednjaka, dodati jogurt, pa posoliti i popapriti.

U posudu za pečenje staviti ocijeđene krumpire i mrkvu, dodati meso s porilukom i sve preliti umakom.

Dobro promiješati, a na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, pa posuti isjeckanim peršinom i ribanim parmezanom.

Zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta, dok ne dobije lijepu koricu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.