Oglas

Recept: Piletina s porilukom

author
Coolinarika
25. pro. 2020. 14:04
>
14:06
shutterstock_1845949948
Shutterstock | Shutterstock

Brzo se priprema i veoma je ukusna.

Oglas

Sastojci:


- 600 g piletine

- 1 žlilica mljevene slatke paprike

- 1/2 žličice kurkume

- 40 g maslaca

- 700 g poriluka

- 150 ml bijelog vina

- 100 ml kiselog vrhnja

- 1 žlica suhog biljnog začina

Priprema:


Piletinu narežite na komade. Poriluk dobro operite i narežite na kolutove.

Na zagrijanom maslacu ispecite meso i pripremljeni poriluk. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.

Promiješajte, dodajte suhe biljne začine i nastavite dinstati na umjerenoj temperaturi prelijevajući meso vinom dok ne omekša.

Dodati kurkumu i na kraju kiselo vrhnje, sve dobro promiješajte.

Poslužite uz pire krumpir.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama