Vjerujemo da nikada niste razmišljali o redoslijedu dodavanja octa i ulja u salatu od kupusa. No, zapravo je jako bitno kojim redoslijedom to radite.
Ako prvo stavite jedan, riskirate gubitak svih vitamina iz zdravog kupusa. Barem tako kaže kuhar Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka.
“Prvo naravno ide ulje, jer će ono zatvoriti sjeckani kupus tako da se zadrže vitamini. Kada bismo prvo stavili ocat, do toga ne bi došlo”, rekao je za Novi.ba.
Inače, kupus je zdrava namirnica koju mnogi vole baš kao i salatu. A Neša Travka obična jela pretvara u čaroliju, pa je ova njegova salata nešto posebno, prenosi krstarica.
Sastojci i priprema
U videu provjerite kako priprema salatu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!