Poslastica spremna za 10 minuta.
Sastojci:
– 1 šalica (240 ml) kave
– 2 žlice likera od kave
– 1 šalica (240 ml) slatke pavlake
– 1/2 šalice (60 g) šećera u prahu
– 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
– 1 šalica (225 g) maskarpone sira
– 12 – 18 piškota
– kakao u prahu za posipanje.
Priprema:
Ako koristite liker od kave, pomiješajte ga s kavom i ostavite sa strane da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku zajedno sa šećerom i ekstraktom vanilije dok ne dobijete šlag. Nježno pomiješajte šlag s maskarpone sirom.
Složite tiramisu u čaše. Kratko umočite piškotu u kavu i, po potrebi, prelomite tako da stane u odabranu čašu. Nakon prvog reda piškota, stavite red punjenja na vrh.
Zatim ponovite postupak s piškotama – umočite ih u kavu, po potrebi prelomite i prilagodite čaši i stavite punjenje na vrh.
Ovisno o veličini čaše, napravite dva ili tri sloja. Posljednji sloj treba biti punjenje.
Stavite tiramisu u frižider na bar četiri sata. Prije serviranja, posipajte tiramisu kakaom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!