Oglas

Najčešće greške: Zbog ovih pet razloga pucaju kore za pitu

author
N1 Info
24. ožu. 2024. 17:46
Making dough by female hands on white table background
Wingedbull / Alamy / Alamy / Profimedia | Wingedbull / Alamy / Alamy / Profimedia

Spravljanje pite na prvu se doima vrlo jednostavno, no domaćice često rade pogreške zbog kojih nastaju suhe kore, dolazi do njihovog pucanja te pita ispadne gumenasta.

Oglas

Ako ste vi jedna od njih, primijenite sljedeće savjete i pita će vam svaki put ispasti savršena, a evo što trebate izbjegavati!

Pitu pravite mokrim rukama ili radnu površinu posipate brašnom

Nemojte močiti ruke dok radite s korama i ne posipajte brašnom radnu površinu, piše Alo, a prenosi Net.hr.
Ne premazujete kore

Kore trebate premazati otopljenim maslacem ili uljem, da ne bi bile suhe i neukusne.

Ne režete pitu prije pečenja

Tijekom pečenja iz izrezane pite izlazi višak pare.

Držite kore na sobnoj temperaturi

Treba raditi s hladnim korama. One iz zamrzivača odmrznite u hladnjaku. Ako ih budete držali na sobnoj temperaturu, dobit ćete gumenastu pitu.

Držite kore otkrivene

Kore prekrijte vlažnom krpom ako ih ne koristite kako se ne bi osušile na zraku, što se događa u rekordnom roku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama