Hrskavi keks s maslacem, savršeni uz kavu ili čaj.
Sastojci:
– 500 g brašna
– 150 g šećera
– 150 g maslaca
– 2 jaja
– 100 ml mlijeka
– 1 žličica sode bikarbone
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 vanilin šećer
Za premaz:
– 1 žumanjak
Priprema:
Narežite maslac na kockice, dodajte šećer i vanilin šećer. Po želji možete naribati koru limuna ili naranče.
Mutite mikserom pet minuta dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dobro izmiksajte. Zatim polako dodajte mlako mlijeko.
Brašno pomiješajte sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Polako dodajte brašno dok ne dobijete mekano i ne previše ljepljivo tijesto.
Rukom uz malo brašna oblikujte kuglu tijesta pa ju stavite u samolepljivu foliju i zatim u hladnjak na 15 minuta. Pleh obložite papirom za pečenje.
Uzimajte manje komade tijesta, oblikujte po želji i odmah ih stavljajte na pleh. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Jedan žumanjak i jednu žlicu vode zajedno razmutite, pa ovaj premaz četkicom nanesite na svaki keks. Pecite 15 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!