Quiche je uvijek odličan prijedlog za doručak.
Sastojci:
Tijesto:
– 250 g brašna (tip 500)
– 1 jaje
– 120 g maslaca
– 1 žlica kiselog vrhnja
– malo soli
Nadjev:
– 250 g poriluka
– 250 g blitve
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 2 jaja
– suhi biljni začin
– sol, biber
I još:
– 10 kolutova tanko narezane tikvice
– naribani sir za posipavanje
Priprema:
Tijesto:
U posipano brašno dodati na listiće narezan maslac i dobro ga umjestiti s brašnom, zatim dodati umućeno jaje i kiselo vrhnje, sol. Tijesto dobro izmijesiti.
Kad bude gotovo staviti ga u hladnjak na sat vremena.
Nadjev:
Blitvu i poriluk blanširati, ocijediti i dodati u pripremljeno vrhnje za kuhanje pomiješano sa začinima i umućenim jajetom.
Izvadite tijesto iz hladnjaka, prstima ga rasporedite po namašćenom plehu za quiche, s tim da tijesto rasporedite i po rubovima.
Tijesto izbosti vilicom na više mjesta, staviti nadjev, pa preko po želji tikvice i ribani sir.
Quiche peći na 200 stupnjeva oko 35 minuta. Kada bude pečen, ostaviti da odstoji barem 15 minuta, a zatim ga poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!