Nećete požaliti probate li ovu zanimljiva kombinacija sastojaka.
Sastojci:
Tijesto:
– 300 g brašna
– 1 vanilin šećer
– 150 g hladnog maslaca narezanog na listiće
– 130 g kiselog vrhnja
Nadjev:
– 150 g pečenih mljevenih badema
– 30 g kandiranog voća (npr. limuna, korice)
– 1 žličica ruma
– po 1 prstohvat mljevenog cimeta, klinčića i kardamoma
– 150 g džema od marelica
I još…
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Od brašna, vanilin šećera i maslaca prstima napraviti mrvičasto tijesto.
Dodati kiselo vrhnje i zamjesiti glatko testo. Umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na 30 minuta.
Dok tijesto odmara, pomiješati sve sastojke za nadjev i podijelite na 24 jednaka dijela.
Tijesto podijeliti na dva dijela. Svaki razvaljati u krug, pa podijeliti na 12 trokuta.
Na širi kraj trokuta staviti nadjev i urolati. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
Kiflice peći 25 minuta na 180 stupnjeva.
Ohladiti i posipati šećerom u prahu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!