Zanimljiva kombinacija sastojaka.
Sastojci:
– 500 g očišćene bundeve
– 2 manje jabuke
– 1 crveni luk
– 2 češnja češnjaka
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1/2 žlice suhog biljnog začina
– sol, papar
– mljeveni muškatni oraščić
– 2 žlice prepečenih sjemenki bundeve
– 1 žlica sitno sjeckanog peršina
Priprema:
Bundevu presjecite na pola, izvadite sjemenke i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Uz nju stavite jabuke prerezane na pola, prerezan luk i češnjeve češnjaka.
Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekša.
Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom izgnječite u pire.
Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vodu da dobijete željenu gustoću, suhi biljni začin, sol, papar i muškatni oraščić.
Zagrijte do ključanja, pa kada provrije, kuhajte nekoliko minuta.
Toplu juhu poslužite posutu prepečenim sjemenkama bundeve i peršinom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!