Oglas

Recept: Krumpir s tikvicama i muškatnim oraščićem

author
Coolinarika
06. svi. 2022. 12:30
1650457963-musaka-od-tikvica-1024x683
Shutterstock | Shutterstock

Jednostavan, sočan i vrlo ukusan ručak iz pećnice

Oglas

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 6 srednje velikih krumpira

- 2 tikvice

- 1 crveni luk

- 2 mlada luka

- 2 češnja češnjaka

- 2 dl milerama

- 100 ml mlijeka

- 1 žlica brašna

- 50 g naribanog sira

- maslinovo ulje

- sol, papar, po ukusu

- muškatni oraščić

Priprema:

Ogulite krumpire, narežite ih na tanje kolutove i kuhajte u slanoj vodi oko pet minuta. Crveni luk, mladi luk i češnjak, uz dodatak malo soli, popržite na maslinovom ulju.

Ogulite tikvice i narežite ih na tanje kolutove. Propržite ih u istoj tavi u kojoj ste pržili luk.

U posudu nauljenu maslinovim uljem slažite red krumpira i red tikvica preko kojih rasporedite prženi crveni luk, mladi luk i češnjak. Popaprite pa preko svega složite još red krumpira.

U posudi razmutite brašno s hladnim mlijekom i dodajte mileram i muškatni oraščić (naribani). Malo posolite i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko i još malo popaprite.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite i pospite naribanim sirom. Vratite u pećnicu na još 15 minuta, dok se ne stvori hrskava korica.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama