Recept: Lazanje s tunjevinom

Cooking 11. pro 202108:21 > 08:22 0 komentara
Shutterstock

Fantastične lazanje za ljubitelje tunjevine.

Sastojci:

(za 8 osoba)

– 200 g lazanja

Mliječni umak:

– 400 ml vrhnja za kuhanje

– 1 žlica suhog biljnog začina

– 300 ml mlijeka

– 2 jaja

– 2 žličice gustina

– 300 g tunjevine (komadi)

Sirni nadjev:

– 200 g svježeg sira

– 150 g kačkavalja i 50 g za posipanje

– 1 jaje

– 3 žlice kiselog vrhnja

– 1 žlica sjeckanog peršina

– sol, papar

Priprema:

Mlijeko i vrhnje za kuhanje pomiješajte, dodajte suhi biljni začin, razmućena jaja i gustin razmućen u malo hladnog mlijeka.

Svjež sir pomiješajte s ribanim sirom, dodajte jaje, kiselu o vrhnje, peršin, sol i papar.

Posudu za pečenje premažite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte s malo mliječnog umaka, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mješavine sa sirom.

Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite dio lazanja, prelijte ih mliječnim umakom i nastavite slagati dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.

Prelijte preostalom količinom umaka, pospite ribanim sirom i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Pečene lazanje malo ohladite, a zatim izrežite i poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!