Mekana, lisnata i veoma ukusna pogača.
Sastojci:
– 500 g brašna
– 1 suhi kvas
– 1 žlica šećera
– 1 žličica soli
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 50 ml ulja
– 300 ml mlijeka
– 80 g maslaca
– 4 češnja češnjaka
– 2 stabljike svježeg peršina
– 150 g naribane mozzarelle
Za premazivanje:
– 1 jaje
– 3 žlice sezama
Priprema:
Pomiješajte sve suhe sastojke.
Mlijeko zagrijati.
Umutite cijelo jaje, žumanjak i ulje.
Mlijeko i jaja dodajte brašnu. Napravite meko tijesto i ostavite da se digne.
Zatim tijesto premjestite i razvaljajte na debljinu od jednog centimetra, pa premažite maslacem u koji ste dodali češnjak.
Posipajte nasjeckanim svježim peršinom i naribanom mozzarellom.
Tijesto stavite na pleh, ostavite da se diže oko pola sata, pa premažite umućenim jajetom i posipajte sezamom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!