
Mekana, lisnata i veoma ukusna pogača.
Sastojci:
– 500 g brašna
– 1 suhi kvas
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 50 ml ulja
- 300 ml mlijeka
- 80 g maslaca
- 4 češnja češnjaka
- 2 stabljike svježeg peršina
- 150 g naribane mozzarelle
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 3 žlice sezama
Priprema:
Pomiješajte sve suhe sastojke.
Mlijeko zagrijati.
Umutite cijelo jaje, žumanjak i ulje.
Mlijeko i jaja dodajte brašnu. Napravite meko tijesto i ostavite da se digne.
Zatim tijesto premjestite i razvaljajte na debljinu od jednog centimetra, pa premažite maslacem u koji ste dodali češnjak.
Posipajte nasjeckanim svježim peršinom i naribanom mozzarellom.
Tijesto stavite na pleh, ostavite da se diže oko pola sata, pa premažite umućenim jajetom i posipajte sezamom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare