Ukusni file oslića u umaku od bijelog vina.
Sastojci:
– 1 kg oslića (file)
– 2-3 mrkve
– 1 manja glavica celera
– 1 veća glavica luka
– 1 pasternak
– nekoliko zrna papra
Umak:
– čaša bijelog vina (2 dl)
– čaša vode (2 dl)
– brašno
– ulje
– papar
– nasjeckani peršin
– sol
Priprema:
Mrkvu, luk, celer i pasternak narezati na kolutove.
U veću pravokutnu posudu, koju ste malo podmazali uljem, staviti red filea oslića, preko njega staviti svu količinu narezanog povrća, zrna papra, posoliti i po želji popapriti i završiti drugim redom filea oslića.
Umak: Na laganoj vatri zagrijati dvije žlice ulja, dodati dvije žlice brašna, malo soli i papra.
Miješati nekoliko minuta da se dobije smjesa svijetle boje. U smjesu uliti čašu vina i čašu vode. Kratko prokuhati uz miješanje.
Ovim umakom preliti ribu i u toploj pećnici kratko zapeći.
Posuti sitno nasjeckanim listom peršina.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!