Oglas

Recept: Oslić u bijelom umaku

author
Coolinarika
07. sij. 2022. 07:38
Stewed,Hake,In,A,Creamy,Sauce,With,Baked,Potatoes,,Delicious
Shutterstock | Shutterstock

Ukusni file oslića u umaku od bijelog vina.

Oglas

Sastojci:

– 1 kg oslića (file)

– 2-3 mrkve

- 1 manja glavica celera

- 1 veća glavica luka

- 1 pasternak

- nekoliko zrna papra

Umak:

- čaša bijelog vina (2 dl)

- čaša vode (2 dl)

- brašno

- ulje

- papar

- nasjeckani peršin

- sol

Priprema:

Mrkvu, luk, celer i pasternak narezati na kolutove.

U veću pravokutnu posudu, koju ste malo podmazali uljem, staviti red filea oslića, preko njega staviti svu količinu narezanog povrća, zrna papra, posoliti i po želji popapriti i završiti drugim redom filea oslića.

Umak: Na laganoj vatri zagrijati dvije žlice ulja, dodati dvije žlice brašna, malo soli i papra.

Miješati nekoliko minuta da se dobije smjesa svijetle boje. U smjesu uliti čašu vina i čašu vode. Kratko prokuhati uz miješanje.

Ovim umakom preliti ribu i u toploj pećnici kratko zapeći.

Posuti sitno nasjeckanim listom peršina.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama