
Ovaj kolač će smazati i oni koji ne vole citruse u kolačima.
Sastojci:
– 2 jaja
– 150 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g brašna
- 100 g gustina
- sol
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 limuna
- 100 g jogurta (gustog)
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Prosijte brašno s gustinom i praškom za pecivo.
Limune (po mogućstvu organske) oprati, naribati koru i iscijediti sok. Koru možete i ne morate koristiti.
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg uz dodatak prstohvata soli.
U posudu za miješanje staviti omekšali maslac, šećer, vanilin šećer i izmješati u glatku pjenastu smesu. Dodati žumanjke.
Kad se žumanjci spoje sa smjesom maslaca i šećera dodati jogurt, limunov sok i brašno. Miješati dok ne nastane glatka gusta smjesa.
Na kraju lopaticom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Dobijenu smjesu uliti u nauljeni kalup i peći na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
Gotov kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti nekoliko minuta da se hladi u kalupu, zatim kolač izvaditi i premjestiti na rešetku da se ohladi do kraja.
Ohlađeni kolač posuti šećerom u prahu.
U slast!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare