Pastrva u kombinaciji sa špinatom, ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 4 pastrve (svaka oko 250 g)
– 20 g maslaca
– 2 češnja češnjaka
– 20 g krušnih mrvica
– 2 žličice suhog biljnog začina
– 100 g milerama
-2 žlice ulja
– 50 g pancete
– 60 g nasjeckanog crvenog luka
– 200 g špinata
– sol, po potrebi
Priprema:
Ribu očistite, operite, pa osušite papirnatim ubrusom.
Špinat ako je smrznut, ostavite da se odmrzne, pa ga po potrebi malo rukom ocijedite od viška tekućine.
Nasjeckani crveni luk i pancetu kratko prepecite i dodajte špinatu.
Toj smjesi dodajte još i mileram, krušne mrvice, suhi biljni začin i izgnječeni češnjak pa sve dobro izmiješajte i napunite time pastrvu.
Ovako pripremljene pastrve stavite na nauljeni pleh, malo ih posolite, premažite rastopljenim maslacem i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!