Pileće bijelo meso u kremastom umaku od poriluka i vina.
Sastojci:
– 600 g pilećeg bijelog mesa
– 1 žličica mljevene slatke paprike
– 1 žličica suhog biljnog začina
– 40 g maslaca
– 700 g poriluka
– 150 ml bijelog vina
– 100 ml kiselog vrhnja
Priprema:
Piletinu izrežite na kocke, a poriluk na kolutove.
Na zagrijanom maslacu ispržite meso i pripremljeni poriluk.
Dodajte mljevenu crvenu papriku i zalijte sa 100 ml tople vode.
Promiješajte, dodajte suhi biljni začin i nastavite dinstati na umjerenoj temperaturi zalijevajući meso vinom dok ne omekša.
Na kraju dodajte kiselo vrhnje.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!