Prokulice sa slaninom u kremastom umaku od sira i češnjaka.
Sastojci:
– 300 g slanine nasjeckane na trake
– 2 žlice maslaca
– 1 kg prokulica
– 4 češnja češnjaka
– 400 ml vrhnja za kuhanje
– 100 g mozzarelle
– 150 g parmezana
– sol, papar
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
Prokulice oprati, očistiti i presjeći na pola.
U velikoj tavi propržiti nasjeckanu slaninu dok ne postane hrskava. Zatim je prebaciti na tanjur s papirnatim ubrusom.
Iz tave ocijediti većinu masnoće od slanine ostavljajući jednu žlicu za dodatni okus.
Dodati maslac, a zatim dodati prokulice, pa začiniti sa solju i paprom. Pržiti ih par minuta uz povremeno miješanje.
Zatim dodati sitno nasjeckani češnjak i pržiti ga s prokulicama oko minutu dok ne zamiriše. Sipati vrhnje za kuhanje, smanjiti temperaturu na najmanje i kuhati par minuta.
Dodati prženu slaninu, pa izmiješati. Zatim prokulice posuti mozzarellom i parmezanom, staviti u pećnicu i peći još 10 do 15 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!