
Fantastično pecivo sa špinatom i sirom koje brzo nestaje sa tanjura.
Sastojci (za 4 osobe):
Tijesto:
- 750 g brašna
- 1/2 l mlijeka
- 1 kvasac
- 2 žličice soli
- 1 žličica šećera
- 1 dl ulja
Punjenje:
- 500 g sira
- 500 g špinata
- 4 jaja
- 1 žličica soli
- sezam i još jedno jaje za premazivanje
Priprema:
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, i ostaviti pola sata da naraste.
Špinat oprati, sitno narezati i pomiješati s malo soli, pa ga dobro iscijediti.
Za punjenje pomiješati sir, jaja, ocijeđen špinat i sol.
Tijesto premijesiti, podijeliti na dva dijela i ostaviti 15 minuta da još malo odmori.
Razviti tijesto tanko u obliku pravokutnika, puniti pa rolati.
Rezati pužiće debljine dva prsta pa redati u mauljen pleh za pečenje.
Isto ponoviti i s drugim dijelom tijesta.
Umutiti jedno cijelo jaje, pa ga pomiješati s jednom žlicom jogurta, i na svaki pužić staviti jednu žlicu.
Posuti sezamom i ostaviti da narastu oko 15 minuta.
Peći na 220 stupnjeva prvih deset minuta, pa smanjiti na 200 stupnjeva i peći dok ne dobiju lijepu rumenu boju.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare