Kremasti rižoto koji se lako priprema.
Sastojci:
– 1 bundeva
– 1l vode začinjene suhim biljnim začinom
– 1 glavica crvenog luka
– 2 češnja češnjaka
– 300 g riže
– 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
– 100 g parmezana
– sol, papar
– 1 žlica maslaca
Priprema:
Oguliti bundevu i narezati je na kocke, staviti u nauljeni pleh, posoliti, popapriti i peći je na 200 stepeni 25 do 30 minuta.
Dok se bundeva peče, pripremiti rižoto.
Sitno narezati crveni luk i češnjak pa pržiti dok ne omekša, dodati rižu i pržiti jednu minutu, a zatim dodati malo vruće vode.
Kada riža upije vodu opet malo dodati, povremeno miješajući na umjerenoj temperaturi.
U skuhani rižoto dodati ispečene kocke bundeve, maslac, sitno naribani parmezan, peršin, papar i sol, po ukusu, pa lagano promiješati.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!