Recept: Rižoto s bundevom i parmezanom

Cooking 16. velj 202307:37 0 komentara
Shutterstock

Kremasti rižoto koji se lako priprema.

Sastojci:

– 1 bundeva

– 1l vode začinjene suhim biljnim začinom

– 1 glavica crvenog luka

– 2 češnja češnjaka

– 300 g riže

– 2 žlice sitno nasjeckanog peršina

– 100 g parmezana

– sol, papar

– 1 žlica maslaca

Priprema:

Oguliti bundevu i narezati je na kocke, staviti u nauljeni pleh, posoliti, popapriti i peći je na 200 stepeni 25 do 30 minuta.

Dok se bundeva peče, pripremiti rižoto.

Sitno narezati crveni luk i češnjak pa pržiti dok ne omekša, dodati rižu i pržiti jednu minutu, a zatim dodati malo vruće vode.

Kada riža upije vodu opet malo dodati, povremeno miješajući na umjerenoj temperaturi.

U skuhani rižoto dodati ispečene kocke bundeve, maslac, sitno naribani parmezan, peršin, papar i sol, po ukusu, pa lagano promiješati.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!