Oglas

Recept: Rižoto s gljivama

author
Coolinarika
07. velj. 2021. 14:17
>
17:10
rižoto, gljive,pečurke, rižoto s gljivama
Shutterstock (ilustracija) | Shutterstock (ilustracija)

Kremasti rižoto s više vrsta gljiva.

Oglas

Sastojci:


– 500 g miješanih gljiva (bukovače, zlatni i bijeli šampinjoni)

– 1 crveni luk

– maslac

– 1 vrećica krem juhe od gljiva

– 0,5 l vode

– 300 g kuhane riže

– mažuran, sol, papar

– parmezan

Priprema:


Na maslacu popržiti luk, dodati očišćene gljive narezane na četvrtine. Dobro ih pirjati.

Dodati pred kraj mažuran i još malo propirjati.

U pola litre mlake vode umiješati krem juhu od gljiva, pa dodati pirjane gljive.

Kuhati dok se ne dobijete kremasti umak.

Posebno skuhati rižu, pa preliti umakom.

Posuti parmezanom.

Poslužiti uz salatu po izboru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama