Recept: Rolana puretina s lješnjacima

Cooking 16. velj 202307:46 0 komentara
Shutterstock

Rolana puretina fantastičnog okusa.

Sastojci:

– 900 g purećih prsa u komadu

– 1 žlica suhog biljnog začina

– 1/2 žličice soli

– 50 g maslaca

– 50 ml bijelog vina

Nadjev:

– 50 g maslaca

– 100 g crvenog luka

– 50 g krušnih mrvica

– 30 g očišćenih lješnjaka

– 50 ml svježeg limunovog soka

– 3 žlice nasjeckanog peršina

– 50 ml vode

Priprema:

Maslac otopite u tavu, dodajte luk narezan na kockice i lagano propržite do zlatnožute boje.

Skinite sa štednjaka, dodajte krušne mrvice, grubo narezane lješnjake, dodajte limunov sok, peršin, vodu i dobro promiješajte.

Puretinu prerežite u veći odrezak i po potrebi lagano istucite batom za meso.

Meso pospite suhim biljnim začinom, posolite i ravnomjerno premažite pripremljenom smjesom.

Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u prikladni pleh.

Prelijte rastopljenim maslacem, a zatim i vinom pa pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Kad rolada bude pečena, skinite konac, pustite da odstoji 10 minuta i narežite.

Poslužite uz prilog po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!