Rolana puretina fantastičnog okusa.
Sastojci:
– 900 g purećih prsa u komadu
– 1 žlica suhog biljnog začina
– 1/2 žličice soli
– 50 g maslaca
– 50 ml bijelog vina
Nadjev:
– 50 g maslaca
– 100 g crvenog luka
– 50 g krušnih mrvica
– 30 g očišćenih lješnjaka
– 50 ml svježeg limunovog soka
– 3 žlice nasjeckanog peršina
– 50 ml vode
Priprema:
Maslac otopite u tavu, dodajte luk narezan na kockice i lagano propržite do zlatnožute boje.
Skinite sa štednjaka, dodajte krušne mrvice, grubo narezane lješnjake, dodajte limunov sok, peršin, vodu i dobro promiješajte.
Puretinu prerežite u veći odrezak i po potrebi lagano istucite batom za meso.
Meso pospite suhim biljnim začinom, posolite i ravnomjerno premažite pripremljenom smjesom.
Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u prikladni pleh.
Prelijte rastopljenim maslacem, a zatim i vinom pa pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Kad rolada bude pečena, skinite konac, pustite da odstoji 10 minuta i narežite.
Poslužite uz prilog po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!