Recept: Rolana puretina s nadjevom od pistacija

Cooking 01. sij 202209:00 0 komentara
Shutterstock

Kombinacija pistacija i limuna dat će posebnu aromu purećem mesu.

Sastojci:

– 900 g purećih prsa u komadu

– 1 žlica vegete

– 1/2 žličice soli

– 50 g maslaca

– 50 ml bijelog vina

Nadjev:

– 50 g maslaca

– 100 g luka

– 50 g krušnih mrvica

– 30 g očišćenih pistacija

– 50 ml svježeg limunovog soka

– 3 kašike seckanog peršuna

– 50 ml vode

Priprema:

Maslac otopite na tavi, dodajte luk narezan na kockice i lagano prepržite do zlatnožute boje.

Skinite sa štednjaka, dodajte krušnemrvice, grubo nasjeckane pistacije, dodajte limunov sok, peršin, vodu i dobro promiješajte.

Puretinu rastvorite u veći šnicl i po potrebi lagano istucite batom za meso.

Meso pospite vegetom, posolite i ravnomerno premažite pripremljenom smjesom.

Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u pleh za pečenje.

Prelijte rastopljenim maslacem, prelijte vinom i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj za 200 stupnjeva.

Kad rolada bude pečena, skinite konac, pustite da odstoji 10 minuta i narežite.

Poslužite uz pečen krumpir.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!