Kombinacija pistacija i limuna dat će posebnu aromu purećem mesu.
Sastojci:
– 900 g purećih prsa u komadu
– 1 žlica vegete
– 1/2 žličice soli
– 50 g maslaca
– 50 ml bijelog vina
Nadjev:
– 50 g maslaca
– 100 g luka
– 50 g krušnih mrvica
– 30 g očišćenih pistacija
– 50 ml svježeg limunovog soka
– 3 kašike seckanog peršuna
– 50 ml vode
Priprema:
Maslac otopite na tavi, dodajte luk narezan na kockice i lagano prepržite do zlatnožute boje.
Skinite sa štednjaka, dodajte krušnemrvice, grubo nasjeckane pistacije, dodajte limunov sok, peršin, vodu i dobro promiješajte.
Puretinu rastvorite u veći šnicl i po potrebi lagano istucite batom za meso.
Meso pospite vegetom, posolite i ravnomerno premažite pripremljenom smjesom.
Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u pleh za pečenje.
Prelijte rastopljenim maslacem, prelijte vinom i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj za 200 stupnjeva.
Kad rolada bude pečena, skinite konac, pustite da odstoji 10 minuta i narežite.
Poslužite uz pečen krumpir.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!