Recept: Štrudla sa suhim grožđem i orasima

Cooking 06. ožu 202308:21 0 komentara
Schutterstock

Poslastica za cijelu obitelj.

Sastojci:

Tijesto:

– 1 vrećica suhog kvasca

– 400 g brašna

– 280 g maslaca

– 1 jaje

– 1 žumanjak

– 60 g šećera

Nadjev:

– 350 g oraha

– 2 žlice meda

– 150 g šećera

– 80 g suhog grožđa

– rum

– cimet

– mljeveni muškatni oraščić

– 200-300 ml mlijeka

I još…

– 1 jaje za premazivanje

– šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac poiješajte s brašnom, dodajte listiće maslaca, pa sve razmrvite, zatim dodajte jaje, žumanjak i šećer, pa umiješajte tijesto i ostavite neka odstoji najmanje pola sata.

Za nadjev:

Mljevene orahe prelijte kipućim mlijekom, dodajte med, šećer, suho grožđe, rum, cimet i muškatni oraščić.

Sve dobro promiješajte i ohladite.

Tijesto kratko premijesite i isjecite na tri dijela. Svaki razvaljajte (oko 30×20 cm), premažite nadjevom i savijte uske savijače.

Složite jednu pored druge u namašćeni pleh i premažite ih izmiješanim jajetom.

Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 190 do 200 stupnjeva.

Pečenu štrudlu posipajte šećerom u prahu dok je još topla. Kada se malo ohladi isjecite je i poslužite.

U slast!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!