
Meso s medom i majčinom dušicom, pravi izbor za nedjeljni ručak.
Sastojci:
– 1 kg svinjskog karea
– sol, papar
– 1 žlica maslinovog ulja
– 2 žlice meda
– 2 stabljike celera
– 1 crveni luk
– 3 češnja češnjaka
– 2 mrkve
– 1/2 paprike
– 1 žlica majčine dušice
– 200 ml pileće bistre juhe ili vode
– 100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Meso operite, osušite ubrusom, pa ga premažite uljem i medom, a zatim posolite i popaprite.
Mrkvu i celer prepoloviti, a luk i papriku narezati na manje komade. Dodati majčinu dušicu, češnjak, pileću juhu ili vodu, pa stavite meso na povrće.
Posudu za pečenje zatvorite folijom, i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 80 minuta.
Skinite foliju i nastavite pečenje još 15 minuta, dok sve lijepo ne porumeni.
Pečeno meso prebacite na tanjur i poklopite folijom. Sok od pečenja s povrćem prebacite u manju i dublju posudu za kuhanje, pa sve dobro usitniti štapnim mikserom.
Kaša od povrća će biti gusta, pa dodajte vode ili juhe po želji. Stavite umak da se kuha na umjerenoj temperaturi i dodajte vrhnje, pa još koju minutu kuhajte.
Odležano meso isjecite na kriške željene debljine i servirajte s pire krumpirom, pripremljenim umakom i salatom po izboru.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare