Jednostavan i ukusan ručak za one dane kada ne mislite o kalorijama.
Sastojci:
– 10 palačinki
– 400 g šunke
– 300 g tvrdog, masnog sira (originalno ovčji, ali može i kravlji)
– 1-2 čaše kiselog vrhnja
– 2 jaja
– 100 g brašna
– 200 g mrvica
– ulje ili druga masnoća za pohanje
Priprema:
Palačinke pripremite po klasičnom receptu.
Sir izrežie na malo deblje i duže komade. Na jednu palačinku stavite dvije šnite šunke, potom razmažite žličice kiselog vrhnja i na sredinu stavite sir.
Prvo preklopite krajeve palačinki, a zatim ih čvrsto zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.
Zatim slijedi klasično pohanje. Zarolane palačinke prvo uvaljajte u brašno, zatim oprezno umočite u razmućena jaja i na kraju u mrvice.
U dublju posudu za prženje stavite masnoću po želji.
Kada se masnoća zagrije, stavljajte palačinke i pržite ih prvo s jedne, a onda i s druge strane sve dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Poslužite uz umak po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.