Riblje ćufte se odlično slažu s tartar umakom i kriškama limuna.
Sastojci:
– 280 g fileta oslića ili bakalara
– 400 g krumpira
– 1 glavica luka
– 2 žlice sjeckanog peršina
– 3 velika jaja
– krušne mrvice
– sol
Priprema:
Skuhajte krumpir s ljuskom. Kada se dovoljno ohladi, oljuštite ga i izgnječite.
Ribu kuhajte u blago posoljenoj vodi oko 10 min, dok ne omekša, pa je isjecite na sitne komadiće i pažljivo očistite od kostiju.
U velikoj posudi pomiješajte ribu s izgnječenim krumpirom i dodajte umućena jaja, sitno sjeckani luk i peršin.
Dodajte i prstohvat soli, pa dobro promiješajte.
Smjesa bi trebala biti gusta. Ostavite da se potpuno ohladi prije prženja. Od smjese oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u tanjur s krušnim mrvicama.
U dubokoj tavi zagrijte ulje za prženje. Pržite riblje ćufte u nekoliko tura dok se lijepo ne zapeku pa ih izvadite na kuhinjske ubruse da upiju višak ulja.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.