Recept za riblje ćufte

Shutterstock/Brent Hofacker

Riblje ćufte se odlično slažu s tartar umakom i kriškama limuna.

Sastojci:

– 280 g fileta oslića ili bakalara

– 400 g krumpira

– 1 glavica luka

– 2 žlice sjeckanog peršina

– 3 velika jaja

– krušne mrvice

– sol

Priprema:

Skuhajte krumpir s ljuskom. Kada se dovoljno ohladi, oljuštite ga i izgnječite.

Ribu kuhajte u blago posoljenoj vodi oko 10 min, dok ne omekša, pa je isjecite na sitne komadiće i pažljivo očistite od kostiju.

U velikoj posudi pomiješajte ribu s izgnječenim krumpirom i dodajte umućena jaja, sitno sjeckani luk i peršin.

Dodajte i prstohvat soli, pa dobro promiješajte.

Smjesa bi trebala biti gusta. Ostavite da se potpuno ohladi prije prženja. Od smjese oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u tanjur s krušnim mrvicama.

U dubokoj tavi zagrijte ulje za prženje. Pržite riblje ćufte u nekoliko tura dok se lijepo ne zapeku pa ih izvadite na kuhinjske ubruse da upiju višak ulja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.