Oglas

Recept za šnicle u umaku od mente i sira

author
Coolinarika
28. stu. 2022. 07:28
šnicle, zapečeno meso, umak od sira, vrhnje, vrhnju, meso, obrok.
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Šnicle u kremastom umaku zapečene u pećnici.

Oglas

Sastojci


– 4 svinjske šnicle

– 350 g naribanog sira

– 250 ml vrhnja za kuhanje

– 1 kocka za juhu

– malo konjaka

– 250 ml bijelog vina

– 2 žlice maslaca

– 2 žličice mente

– sol, papar

– peršin

Priprema


Šnicle izlupati čekićem za meso, staviti u posudu i preliti konjakom pa ostaviti u frižider do narednog dana. I ako vam se žuri neka budu u frižideru barem tri, četiri sata.

Kuhinjskim ubrusom osušite šnicle, premažite ih mješavinom soli i papra pa ih propržite na malo ulja s obje strane. Prebacite ih u nauljenu vatrostalnu posudu.

Maslac rastopite pa u njega dodajte vino i kocku za juhu. Nakon toga ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi oko pet minuta.

U vino dodajte vrhnje za kuhanje, sir, peršin, mentu i po potrebi sol i papar.

Preko šnicli prelijte umak od vrhnja i mente pa ubacite u pećnicu da se krčka pola sata na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama