Šnicle u kremastom umaku zapečene u pećnici.
Sastojci
– 4 svinjske šnicle
– 350 g naribanog sira
– 250 ml vrhnja za kuhanje
– 1 kocka za juhu
– malo konjaka
– 250 ml bijelog vina
– 2 žlice maslaca
– 2 žličice mente
– sol, papar
– peršin
Priprema
Šnicle izlupati čekićem za meso, staviti u posudu i preliti konjakom pa ostaviti u frižider do narednog dana. I ako vam se žuri neka budu u frižideru barem tri, četiri sata.
Kuhinjskim ubrusom osušite šnicle, premažite ih mješavinom soli i papra pa ih propržite na malo ulja s obje strane. Prebacite ih u nauljenu vatrostalnu posudu.
Maslac rastopite pa u njega dodajte vino i kocku za juhu. Nakon toga ostavite da se krčka na umjerenoj temperaturi oko pet minuta.
U vino dodajte vrhnje za kuhanje, sir, peršin, mentu i po potrebi sol i papar.
Preko šnicli prelijte umak od vrhnja i mente pa ubacite u pećnicu da se krčka pola sata na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!