Oglas

Recept: Zapečeni patlidžan s rajčicom

author
Coolinarika
26. sij. 2021. 08:25
patlidžan, rajčica, hrana, doručak, ručak, objed
Shutterstock | Shutterstock

Zapečeno povrće posuto tvrdim sirom kao prijedlog za doručak.

Oglas

Sastojci:


- 1 patlidžan

- 3 rajčice

- 2 češnja češnjaka

- maslinovo ulje

- soj, papar, origano

- tvrdi sir za posipanje

Priprema:


Rajčice operite i narežite na kolutove.

Stavite rajčice u pleh obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem u koje ste dodali sitno isjeckani češnjak, sol i papar.

Rajčice pecite na 160 stupnjeva oko 45 minuta.

Za to vrijeme narežite patlidžan. također na kolutove, i posolite s obje strane. Ostavite tako da stoji.

Kada se rajčice ispeku, patlidžan isperite vodom od viška soli, osušite papirnim ubrusom i premažite maslinovim uljem.

Ispod svakog koluta rajčice, stavite jedan kolut patlidžana, pa nastavite peći još 30 minuta na 180 stupnjeva, a pri kraju pojačajte temperaturu.

Pred kraj pečenja, pospite sve s malo origana.

Pečeno povrće poslužite na tostiranom kruhu i pospite naribanim tvrdim sirom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama