Oglas

Recept: Zapečeni špinat s piletinom

author
Coolinarika
15. velj. 2022. 08:19
omlet, špinat, jaja
Shutterstock | Shutterstock

Špinat i piletina zapečeni u pećnici, odličan ručak za cijelu obitelj.

Oglas

Sastojci:

– 400 g špinata

– 2 luka

- 1 pileće bijelo meso

- 2 češnja češnjaka

- vegeta, sol, papar i list peršina

- pola šalice (od 2 dl) couscousa

- 1,5 dl vrele vode

Preljev:

- 2 jaja

- 1 dl jogurta

- 1 dl mlijeka

- malo soli

I još:

- parmezan za posipanje

Priprema:

Špinat oprati i kratko prokuhati. Ocijediti i ohladiti.

Na luku popržiti bijelo meso narezano na kockice.

Zatim dodati začine i na kraju couscous koji ste prethodno potopili u vrelu vodu par minuta.

U nauljenu posudu za pečenje složiti polovinu listova špinata. Preko staviti meso s couscousom.

Preko couscousa složiti ostatke šinata.

Sve preliti mešavinom jaja, jogurta i mlijeka i malo posoliti.

Na kraju posuti parmezanom.

Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama