
Špinat i piletina zapečeni u pećnici, odličan ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 400 g špinata
– 2 luka
- 1 pileće bijelo meso
- 2 češnja češnjaka
- vegeta, sol, papar i list peršina
- pola šalice (od 2 dl) couscousa
- 1,5 dl vrele vode
Preljev:
- 2 jaja
- 1 dl jogurta
- 1 dl mlijeka
- malo soli
I još:
- parmezan za posipanje
Priprema:
Špinat oprati i kratko prokuhati. Ocijediti i ohladiti.
Na luku popržiti bijelo meso narezano na kockice.
Zatim dodati začine i na kraju couscous koji ste prethodno potopili u vrelu vodu par minuta.
U nauljenu posudu za pečenje složiti polovinu listova špinata. Preko staviti meso s couscousom.
Preko couscousa složiti ostatke šinata.
Sve preliti mešavinom jaja, jogurta i mlijeka i malo posoliti.
Na kraju posuti parmezanom.
Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare