Štrudla od jabuke u 5 koraka

Cooking 10. pro 202116:10 0 komentara
MI.TI. / Alamy / Alamy / Profimedia

Tradicionalna slastica, ali na brzi način.

Štrudlu od jabuka radile su naše bake i mame, a zašto ne bismo i mi? I to na brzinski način gotov u tren oka.

Potrebno:

– 4 jabuke
– šalica šećera
– jaje
– 1/4 šalice mlijeka
– šalica grožđica
– Jedno lisnato tijesto
– žlica limunovog soka
– žlica ekstrakta vanilije
– žlice mljevenog cimeta
– 2 žlice oštrog brašna

Priprema: 

1. korak: Izmješajte u jednoj posudi jabuke, vaniliju, šećer, brašno, grožđice, limunov sok i cimet. Sve sjedinite.

2. korak: Stavite papir za pečenje u kalup za pečenje i na njega stavite razvaljano tijesto. Na njega stavite prethodno pripremljenu mješavinu.

3. korak: Rubove preklopite i vlažnim rukama ih pritisnite i spojite tako da prekrijete jabuke s njima.

4. korak: U zdjelici izmješajte jaje i mlijeko i time premažite tijesto.

5. korak: Pecite 35 minuta na 200 stupnjeva i poslužite vruće, piše Pinkvilla.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!