Tradicionalna slastica, ali na brzi način.
Štrudlu od jabuka radile su naše bake i mame, a zašto ne bismo i mi? I to na brzinski način gotov u tren oka.
Potrebno:
– 4 jabuke
– šalica šećera
– jaje
– 1/4 šalice mlijeka
– šalica grožđica
– Jedno lisnato tijesto
– žlica limunovog soka
– žlica ekstrakta vanilije
– žlice mljevenog cimeta
– 2 žlice oštrog brašna
Priprema:
1. korak: Izmješajte u jednoj posudi jabuke, vaniliju, šećer, brašno, grožđice, limunov sok i cimet. Sve sjedinite.
2. korak: Stavite papir za pečenje u kalup za pečenje i na njega stavite razvaljano tijesto. Na njega stavite prethodno pripremljenu mješavinu.
3. korak: Rubove preklopite i vlažnim rukama ih pritisnite i spojite tako da prekrijete jabuke s njima.
4. korak: U zdjelici izmješajte jaje i mlijeko i time premažite tijesto.
5. korak: Pecite 35 minuta na 200 stupnjeva i poslužite vruće, piše Pinkvilla.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!