Oglas

Evo kako brzo i jednostavno oguliti breskvu: Spas za obožavatelje kompota

author
N1 Info
31. srp. 2024. 20:39
Compote,From,Fresh,Summer,Peaches,On,Wooden,Table.,Selective,Focus.kompot, sok, napitak, čaj, breskva, bresvke, piće
Shutterstock/Ilustracija | Shutterstock/Ilustracija

Breskvina koža poprilično je teška za oguliti, a osim toga vrlo lako se ošteti nježno meso. No ovaj trik je vrlo lagan i brz, pogotovo ako ih trebate oguliti više.

Oglas

Evo kako brzo oguliti breskvu:


Napravite dva sitna zareza u obliku slova X na donjem dijelu breskve. Stavite vodu da zakuha, a nakon toga lagano stavite breskve u vruću vodu. Ako su još malo zelene (ne sasvim zrele), morat ćete ih još malo kuhati. Ali, breskva koja je zrela i spremna za jelo treba biti u kipućoj vodi oko 45 sekundi do minute.
Nakon toga breskve stavite u hladnu vodu s ledom. Kada se breskve potpuno ohlade počnite ih lagano guliti nožem ili prstima. Nemojte preskočiti ovaj korak jer je breskve potrebno naglo ohladiti kako bi se zaustavio proces kuhanja, objavio je 24 sata.

Drugi način


Još jedan prijedlog je da se debljom stranom noža laganim pritiskom pređe preko breskve. Tako se odvoji meso od kore koja se bez problema oguli. Ista stvar i s rajčicom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama